theme_1c.jpg
p1020487001.jpg
theme_1e.jpg
dscf1714.jpg
theme_1f.jpg
NederlandsFran├žais

Menu de Labrot

onder de boom..
onder de boom..

De gites van Labrot zijn compleet uitgerust, inclusief keuken met alle apparatuur en op het terras natuurlijk een eigen houtskool BBQ. Op 4 km afstand in Villac is de bakker, die op een traditionele houtgestookte oven, iedere dag heerlijke ‘pains de campagne’ bakt. Iets verder weg, op 19 km rijden is Terrasson la Villedieu, waar u uit 6 (!) verschillende supermarkten kunt kiezen voor de dagelijkse boodschappen en eigenlijk is er iedere dag in de omliggende dorpjes wel een markt te bezoeken waar u ook verse spullen kunt halen.

 

Maar… u kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de opties uit ons speciale Labrot-menu! Om de vakantie nog net iets comfortabeler te maken bieden wij verschillende mogelijkheden:

 

Basis-boodschappen-pakket:

Wij kunnen de eerste boodschappen verzorgen. Op deze manier hoef je niet meteen op de dag na aankomst richting supermarkt. Twee weken voor de vakantie stemmen we dit even af, waarna je ook een boodschappenlijstje door kan geven. Wij zorgen dan dat de koelkast bij aankomst alvast gevuld is!

 

Broodjes en eieren - service

Heerlijk toch, om de dag te beginnen met verse croissantjes, een pain de campagne of een stokbrood! Misschien een paar kakelverse eitjes erbij? Een dag eerder bij ons opgegeven en jullie bestelling hangt de volgende ochtend aan de deur!

 

Groente -en fruitmandje

Eigenlijk is er iedere dag wel in een van de dorpjes in de omgeving een weekmarkt! Gezellige markten waar  mensen uit de omgeving de producten aanbieden die ze op het land hebben verbouwd. Maar...het is ook mogelijk nog veel lokaler verse groenten te kopen, namelijk gewoon uit de Labrot moestuin! Als we vers fruit of groente hebben ligt dit in ons groente stalletje...pak gerust wat je lekker lijkt en leg het geld in het bakje. Verser wordt het niet!

 

Onder de boom

Gewoon, omdat we het leuk vinden om te koken verzorgen we vier dagen in de week een maaltijd voor wie zin heeft om ook aan te schuiven. Op zaterdag een uitgebreide aankomst-BBQ, maandag een lekker 3-gangen menu en woensdag een heerlijk 4 of 5 gangen Frans menu, met verse streekproducten. Tot slot is het ook mogelijk om op vrijdag aan te schuiven voor een lekker 3 gangen menu. Op dinsdag en donderdag is het mogelijk om een makkelijke maaltijd te bestellen: patat of verse pizza. Voor zaterdag, maandag, woensdag en vrijdag even een dag van te voren bij ons reserveren.

 

Zaterdag BBQ

Geen zin om op de dag van aankomst meteen te koken? Op zaterdagavond (ca 19.00 uur) is het mogelijk om aan te schuiven bij de BBQ onder de kastanjeboom:

MENU

Stokbrood en kruidenboter

 

Meer dan voldoende te eten waaronder:
Kippenbout, Hamburger, gemarineerde entrecôte, vleesspiezen

(op verzoek, ook vis of vegetarische BBQ mogelijk)  

 

Frites en Salade

 

Dessert

 

Incl. mineraalwater, bier, koffie of thee en wijn naar keuze.  

 

Kosten: € 17,50 per persoon (vanaf 12 jaar)

Kinderen tot 12 jaar, naar leeftijd! (bijv. 4 jaar = € 4,--)

  

Woensdag, Franse avond

Op woensdagavond is het mogelijk te genieten van een traditionele Franse maaltijd, lekker in de schaduw met het geluid van krekels op de achtergrond. Hierbij een voorbeeld van een van de 4-gangen menu’s, afhankelijk van het seizoen en wat onze moestuin biedt, zullen de gerechten verschillen: 

MENU

 Amuse 

 

Groente quiche

Courgettesoep

 

Filet Mignon met rode wijnsaus, groente en aardappeltjes 

(vis of vegetarisch kan natuurlijk ook)

 

Kaasplankje of IJs met verse vruchten

 

Koffie of thee met iets lekkers

 

Bij de maaltijd wordt een mooie wijn geserveerd, naar keuze wit of rood en natuurlijk staat er altijd bronwater op tafel.

 

Kosten € 20,- per persoon (vanaf 12 jaar) Kinderen naar leeftijd! (bijvoorbeeld,

5 jaar = € 5,-)

Maandag en Vrijdag, Menu onder de Boom

Vrijdagavond serveren we een drie-gangen menu. Vaak is het alweer de laatste avond van de vakantie, dus is het heerlijk om nog één keer lekker onder de kastanjeboom te genieten. We koken een lekker drie-gangen-menu, afhankelijk van het seizoen en de groente uit de tuin, hier een voorbeeld:

MENU
Carpachio

Ovenschotel met kip en mozerella of verse pasta met zalm

Vanilleijs met slagroom


Bij de maaltijd wordt een lekkere wijn geserveerd, naar keuze wit of rood en natuurlijk staat er altijd bronwater op tafel.
 

 

Kosten € 12,50 per persoon (vanaf 12 jaar) Kinderen naar leeftijd! (bijvoorbeeld, 

6 jaar = € 6,-)

 

Op dinsdag en donderdag is er geen menu...maar is er wel een makkelijke maaltijd te bestellen! Vers gemaakte Pizza voor € 7,50 per stuk of een bord patat met kipnuggets voor € 7,50-- per persoon. Beide worden aanhuis bezorgd, met natuurlijk een verse salade!