theme_1c.jpg
p1020487001.jpg
theme_1e.jpg
dscf1714.jpg
theme_1f.jpg
  • Nederlands
    • Français

de Stal

De grootste gite van Labrot, 16 meter x 5,5 meter! De oude stal is nu een huis met 4 twee-persoonsslaapkamers, 2 badkamers, twee grote terrassen op de begane grond en een groot balkon (6x3 meter) meter op de verdieping. De stal is te huur door 1 tot 8 personen. Laat u zich niet afschrikken door de grootte van de stal, deze wordt heel vaak door veel minder dan 8 mensen gehuurd en in de helft van de gevallen door stellen. Want in de vakantie wil je toch lekker ruim en luxe zitten.

 

Vroeger, vanaf 1920, stonden de dieren beneden en werd de bovenverdieping gebruikt als hooizolder. Door de 60 cm dikke muren is de benedenverdieping de koelste verdieping van het huis en dus ideaal voor de slaapvertrekken. Ondertussen is van de vroegere stalindeling niets meer terug te zien, behalve een deel van de oude muren en balken.

 

Zowel links als rechts van de entree bevinden zich nu twee 2-persoonskamers (1 slaapkamer met een twee persoonsbed en 1 slaapkamer met 2x een 1-persoonsbed) en een ruime badkamer. Beide badkamers hebben een toilet, badkamermeubel en ruime douche. Een van de badkamers heeft daarnaast een prachtig vrijstaand ligbad. De slaapkamers hebben vanzelfsprekend allen voldoende kastruimte.

 

Via de ruime hal, met pantry kom je op een van de terrassen van de stal. De pantry is een kleine keuken met koelkast, wasbakje en water. Deze grenst aan de omheinde tuin van de stal. De tuin ligt over de hele de lengte van de woning en heeft o.a. een grote tuintafel met 8 zitplaatsen en een gas-BBQ. De stal heeft naast veel ruimte binnen, ook heel veel buiten ruimte. Het tweede terras van de stal ligt onder het balkon. Ook dit terras is zeer ruim, 6 x 4 meter en zo is er op ieder moment van de dag eigenlijk wel een plekje in de schaduw of de zon te vinden. Het balkon op de eerste verdieping grenst aan de woonkamer van de stal en biedt een prachtig uitzicht over de vallei. 

 

Als je van het balkon weer de woonkamer instapt, dan zijn er geen hooibalen meer te vinden, maar een hele ruime woonkamer met open keuken. Aan de Noordzijde staat een prachtige ruime u-vormige woonkeuken (2 m x 6m x 2m) voorzien van een oven, magnetron, vaatwasser, 5-pitsgasstel, senseo, waterkoker, koffiezetapparaat en een grote koelkast.

 

Een grote eettafel (2,5 meter x 1 m) biedt voldoende ruimte voor 8 stoelen. Aansluitend aan het balkon staat in de woonkamer een grote bank opgesteld bij de heerlijke houtkachel voor de koelere avonden in het voor –en najaar. De oude eikenhouten dakconstructie is nog steeds in het zicht en indrukwekkend. Maar wat in de woonkamer vooral opvalt, is de prachtig glazen pui die toegang biedt tot het terras. Het uitzicht is echt geweldig, de vallei, de bossen, soms zelfs met uitzicht op herten, everzwijnen en natuurlijk de koeien van de buren! Meer foto's van de stal vind jehier