theme_1c.jpg
p1020487001.jpg
theme_1e.jpg
dscf1714.jpg
theme_1f.jpg
  • Nederlands
    • Français

het Bakhuis

Het bakhuis van Labrot is een van de oudste gebouwen op het terrein (uit 1842) en het is groot! Nou ja, voor een bakhuis dan, de maat is 9,5 meter bij 4,5 meter.

 

Met de bouw van de boerderij in 1839 werd er in het huis geen ruimte gereserveerd voor de hulp. Er werd namelijk gekozen om, voor die tijd heel modern, een groter bakhuis te bouwen, zodat deze daar niet alleen kon bakken, maar ook een eigen woonruimte had.

En zo heeft ons grote bakhuis aan de ene kant een enorme schouw met oven en aan de andere kant twee ramen en een slaapzolder, het oude woonvertrek van de knecht.

 

Indeling

Wij hebben het bakhuis geheel gerenoveerd en aangepast aan de moderne tijd. Natuurlijk wel met behoud van het knusse en authentieke karakter. Met een vrij uitzicht over de bossen en de heuvels vanaf de verschillende terrassen van het bakhuis is het een heerlijke plek om te verblijven.

 

De entree is in het midden van het huis, via een eiken boerendeur.  Aan de linker kant van het bakhuis bevindt zich de badkamer met douchehoek, wastafel meubel en toilet. Ook de eetkeuken is aan deze kant van het bakhuis. De keuken is voorzien van voldoende servies en bestek, koffiezet –en senseoapparaat, een 5 pits-gasstel, koelkast met klein vriesvak, oven en magnetron.  

 

Aan de rechterkant van de woning valt in de woonkamer meteen de grote oude schouw op, vrijwel over de hele breedte van het bakhuis met daarvoor de originele stenen vloer. Natuurlijk stoken we tegenwoordig niet meer op een open vuur, maar staat er een stoere houtkachel in de schouw die het bakhuis snel aangenaam warm kan stoken.

 

In de woonkamer staan een comfortabele 2-persoonsbank en een heerlijk stoel en een salontafel. Een LED tv met een gekoppelde mediaspeler om eventueel films en series te kijken en midi-toren met USB aansluiting en bluetooth, staan ook in de woonkamer.

 

Via een houten wenteltrap kom je op de entresol, de oude slaapzolder die weer in ere is hersteld. Vanuit de 2-persoons boxspring (1.80 m x 2.00 m) of twee eenpersoonsbedden is het genieten van het prachtige uitzicht over de vallei. Natuurlijk is er ook voldoende kastruimte. De entresol is ruim genoeg om eventueel een kinderbedje bij te plaatsen.

 

Het bakhuis heeft twee ruime terrassen. Vanuit de woonkamer geeft een tweede eiken boerendeur toegang tot het terras in de vallei, een terras wat volledige privacy biedt. Het tweede terras (10m x 5 meter) ligt naast de oude oven. Er is een houtskool-bbq en natuurlijk ook twee tuinsets met prima stoelen en een paar fijne ligstoelen. Meer foto's van het bakhuis vind je hier