theme_1c.jpg
p1020487001.jpg
theme_1e.jpg
dscf1714.jpg
theme_1f.jpg
  • Nederlands
    • Fran├žais

Omgeving

Het beste van 3 departementen

Het beste van 3 departementen

Ons domein ligt in de Corrèze, het zuidelijkste departement van de regio Limousin, het groene hart van Frankrijk.

 

De Corrèze ligt aan de voet van het Centraal Massief en biedt een afwisselend landschap van heuvels, rivieren en meertjes. Naar het oosten toe ligt de bergketen “de Monédières” met zijn mooie vergezichten en de uitgestrekte hoogvlakte van het plateau “de Millevaches” (1000 meren). Meer naar het zuiden liggen dichtbeboste heuvels die worden doorsneden door de rivieren de Vezerre en  Dordogne. 

 

De streek staat onder meer bekend om zijn boomgaarden, tamme kastanjes, walnoten, frambozen, appels, bessen, maar natuurlijk om de Limousin koeien..die ook rond het terrein van Labrot grazen. Op kleine schaal wordt wijn geproduceerd. In Terrasson la Villedieu (ca 20 minuten met de auto) zijn tal van winkeltjes waar u de streekproducten kunt kopen en een prima wijnhandel. Niet alleen in Brive is een grote wekelijkse markt (op zaterdag en dinsdag) maar ook in Ayen en Terrasson is wekelijks te genieten van een grote markt, heerlijk om hier samen met de bevolking de plaatselijke producten te bekijken en natuurlijk te proeven!

 

De Corrèze is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft zijn authentieke karakter behouden. Het departement is rijk aan vele charmante middeleeuwse dorpen, waaronder een aantal met het predicaat “un des plus beaux villages de France”. Ze hebben hun echte plattelandssfeer behouden. Daarnaast zijn er verschillende kastelen in de omgeving opengesteld voor publiek en zeker de moeite waard.

Hautefort is een van die kastelen, op ca 15 minuten rijden van Labrot, is dit prachtige kasteel met de schitterende kasteeltuin, te bezoeken vanaf begin april tm half november.

 

In de zomer zijn diverse bekende tuinen opengesteld voor publiek en worden in tal van dorpen in de buurt feesten, rommelmarkten en muziekuitvoeringen georganiseerd.

 

Maar ook als u een sportieve uitdaging zoekt kunt in de Dordogne, Limousin en de Lot uw hart ophalen. Er zijn tal van mogelijkheden om te kanoën, golfen, wandelen en fietsen. Er is een groot avonturenpark op ca 20 minuten rijden, waar je verschillende routes door de boomtoppen kunt afleggen, van makkelijk tot zeer uitdagend, echt een mooi avontuur! Maar ook zweefvliegen, ballonvaren of parachuting is mogelijk. 

 

In de huizen vindt u volop informatie over de streek en een kalender waarop u kunt vinden wanneer er waar een leuke markt te vinden is bijvoorbeeld! Maar natuurlijk helpen wij u ook graag op weg!

 

Kijk ook eens op de volgende sites voor meer informatie:

www.dordogne-perigord-tourisme.fr   of https://www.correze-toerisme.nl/